Kiki maakt herkansing waar…

Uit naar Leeuwarder Zwaluwen stond er op het program afgelopen zaterdag.

De lijst afwezigen was inmiddels wat geslonken, maar er moest wederom een beroep worden gedaan op “de gastenlijst”. Vandaag werd het vierde aangevuld met Kiki (Usta) en Jelle van der Zwaag. Kiki was gebrand op een goede wedstrijd na aanleiding van het commentaar op de vorige.Op naar het schelle fluitsignaal van de leidende man. Hardegarijp kwam verrassend goed uit de startblokken.

Verdedigend werden de diverse taken goed opgepakt en het middenveld hield goed stand. Het voordeel, in tegenstelling tot vele wedstrijden in deze competitie, was dat Hardegarijp gelijk wist te scoren. De 0-1 die dan ook in het boekje kwam te staan viel vlot en de maker was de getergde Kiki. Een vlaag van geluk overspoelde een ieder die daar voor Hardegarijp aanwezig was. Het zonnetje brak door na een toch lange tijd van zware bewolking.

Coach Frank stuwde de roodhemden naar voren omdat hij wist dat een marge van slechts een doelpunt verschil waarschijnlijk niet genoeg was om de driepunten in de kofferbak te stoppen en te ontvoeren naar de thuishaven. Het vierde was op dat moment de betere ploeg en dat werd kort na de vreugdedans beaamt door een mooi afstandschot van Wibo. 0-2 . De thuisclub trok ten strijde, en ging op zoek naar de aansluitingstreffer ( ideaal woord voor 19 letter lingo). Hardegarijp kreeg het moeilijker, mede doordat enkele taken iets minder werden uitgevoerd dan in den beginne. Enkele kansen werden dan ook meerdere kansen voor de thuisclub en vlak voor het rustsignaal was het dan ook raak. 1-2.

Met deze stand werden de bekers thee op gezocht en mocht er even uitgeblazen worden.

Dat geeft mij de gelegenheid om u te attenderen op de grote keuze die aanwezig is bij Vouwwagencentrum Noordbergum. Mocht u nog geen vakantieplannen hebben of juist wel, loop dan eens bij ze binnen.

Het tweede bedrijf was al begonnen voordat ik aanwezig was en er werd mij vertel dat er al een mogelijkheid tot vreugde was geweest aan Hardegarijper zijde. Het werd hoe langer de wedstrijd duurde een kat en muis spel en wie als eerst zou scoren wist dat zij als winnaar van het veld zou aflopen. De Zwaluwen werden sterker en de Hardegaripers moesten de riemen uit de kast halen. De counter werd gezocht als afweer- en aanvalsmiddel. Hierdoor kon Zwaluwen niet al te veel risico nemen en bleven de gasten levensgevaarlijk. Na een denkbeeldige woordenwisseling tussen Sjoerd en een van de gastheren werd het aantal aanwezige gereduceerd tot 21 man op het veld. Na weer een aanvalsgolf  van de thuisclub die gepareerd werd door de gasten was het Kiki die in een messcherpe counter de beslissing ofschoon de 1-3 neerzette. Hardegarijp speelde de wedstrijd vervolgens zeer professioneel en gedisciplineerd uit. Drie belangrijke punten werden meegenomen naar het thuisfront en aan het totaal toegevoegd.

Extra mededelingen:

? Maastricht is op 25+26 Mei. Een ieder die zich nog niet heeft opgegeven en toch mee wil  graag z.s.m. melden bij Frank. ?              Bij de bekende adressen kunnen er natuurlijk leningen worden afgesloten tegen een laag rentepercentage.