Vier keer scheepsrecht

Nadat de weergoden zich des nacht hevig roerden, durfde men niet het wedstrijd-programma des vierde team aftegelasten. Helaas was uw gastschrijver niet er plaatse om een oordeel te vellen daarom zal Boom-Boom Mike u meenemen naar de eerste 45 minuten. Vooraf wil ik u mededelen dat we helaas hebben verloren maar daarentegen is het vierde elftal weer en paar spelregels rijker; Het betreft de buitenspelregel,

1e: Bij een ingooi staat men niet! buitenspel, 2e: Bij een doeltrap staat men niet! buitenspel, 3e: Zelfs bij een corner staat men niet buitenspel. Nu zult u zeggen wat zit deze jongen te vertellen, maar ikzelf heb al een aantal teams mee gemaakt en telkens kreeg ik van mijn team op mijn donder dat ik bij een doeltrap buitenspel stond. Ook is het jammer dat ik bij een ingooi met alleen de keeper v/d tegenpartij voor me af en toe de bal niet krijg. (omdat ik schijnbaar buitenspel sta). De rest v.d club is vanzelfsprekend bekend met deze regels. De eerste helft ging gelijk op met een klein blundertje bij ons in de verdediging die meteen werd afgestraft 0-1. Daarna pikten we het weer goed op en maakten we gelijk door fel op de bal te zitten ron de zestien. Keurig afgemaakt door Jan-Steffen. Helaas werd de wedstrijd 5 minuten voor rust even gestaakt. Dit door een lekker fel duel, moet kunnen! Niet iedereen denkt daar zo over, helaas!! Meul kreeg rood en het 4e een extra lange rust. Deze rust kon ik (Jeroen) goed gebruiken. Een collega (Sybe Bloem) was zo aardig om mijn werk over te nemen. Met flitssnelheid was ik ter plaatse gekomen en kon rugnummer 15 aantrekken. Ja, u raadt het al. Met vlagen was het oké maar de extra dimensie was helaas niet aanwezig. De tweede helft was nog koud en de 1-2 stond letterlijk al op het bord. De organisatie was zoek, mede door de nummerieke meerderheid, en het werd dweilen met de kraan open. Het kwam letterlijk en figuurlijk met bakken uit de lucht Eindstand 2-5. (Jelke puntje)

Heeft u nog vragen over de spelregels bel MIke Settels (06-53895959)